Daniel Snildal og hans far Robert fra Orkanger opplevde 19. juli virkelig fiskelykke ved Nessvatnet i Hemne, hvor familien har hytte.

Nessvatnet er et ferskvann som ligger mellom Hellandsjøen og Kyrksæterøra. Hit kommer det laks fra fjordtarmen i Hellandsjøen via Åelva.

– Det var perfekt fiskevær med overskyet og litt vind denne ettermiddagen, forteller pappa Robert, som var med åtteåringen ute i båten og dorget.

Plutselig rykket det til. Snøret på fiskesnella ble kjørt ut kraftig, så Daniel slet med å holde stanga. Båten ble stoppet. Samtidig overtok han stanga fra guttungen og kjente at det var en «storing» på kroken.

Han konkluderte raskt med at denne var større. Og kanskje så stor som den Sverre Oshaug landet i Nessvatnet for flere tiår siden, på seks kilo. Oshaug er onkel til Robert og én av grunneierne i området.

Nå var det bare et problem: Håven de hadde med var relativt liten. Og da de forsøkte å ta den opp, brakk håven.

Kampen mellom mann og fisk fortsatte i ti minutter. Da fikk Daniel tilbake stanga.

– Jeg fikk forsiktig lurt hånda ned i vannet og lirket et par fingre inn i gjellene på laksen. Deretter kjørte jeg tommelfingeren inn i øyet på den. Dermed hadde jeg et solid tak og fikk løftet den over rekka, forteller Robert.

Onkel Sverre Oshaug var med da laksen ble veid. Vekta viste hele 7,5 kilo. Den tidligere rekordinnehaveren hadde mistet rekorden til en åtte år gammel gutt.

Daniel Snildal (8) slo rekorden til Sverre Oshaug (t.v.) i Nessvatnet. Nå er lakserekorden 7,5 kilo i ferskvannet mellom Hellandsjøen og Kyrksæterøra. Alle foto: Robert Snildal
Et nøkkelsett blir bare småtterier mot laksen på 7,5 kilo.
Fire dager etter rekordfangsten mistet Daniel en laks som anslås å være nesten like stor. Den ble fotografert mens den ennå hang på.