Miljøverndepartementet ved rovviltnemnda vedtok 28. august hvordan lisensfelling på ulv og jerv i Midt-Norge skal fordeles i perioden 1. oktober 2013 til 31. mars 2014.

Kvoten for ulv ble satt til to individer. Lisensfellinga er begrenset til hele Sør-Trøndelag fylke og i kommunene Rindal, Surnadal, Sunndal, Nesset, Rauma og Norddal i Møre og Romsdal.

Naturvernforbundet ønsker å endre vedtaket slik at det ikke blir gitt kvote på ulv i dette området (region 6).

«Naturvernforbundet meiner det er så få ulv i vårt område at det er uaktuelt med lisensjakt på ein kritisk truga art. Det kan oppstå skadesituasjonar slik at skadefellingsløyve kan vere rett, men ein må då forsikre seg i vesentleg større grad enn det som har vore gjort i region 6 at ein ikkje jaktar på individ med særleg verdifullt opphav», skriver de si sin klage til Miljøverndepartementet.

For jerv er kvoten satt til 31 individer. Naturvernforbundet mener 17 er nok.

«Det er påvist to jervynglingar meir enn det forvaltningsplanen har som mål, men ei av desse ynglingane er alt avliva i hiet. Verken Møre og Romsdal eller Sør-Trøndelag nådde målet innafor fastsett yngleområde. På dette grunnlaget burde kvota bli sett ned ganske mykje denne vinteren», står det i klagen.

Og videre: «Det er ei plikt å forvalte jervstammen slik at ynglemålet kan bli nådd neste år, og det vil ein ikkje få til med kvota som er vedtatt. Rovviltnemnda har heller ikkje tatt omsyn til at den sørvestlege jervstammen ligg under fastsett ynglemål».

Kvoten på lisensfelling av jerv denne vinteren er satt til 31 individer. Foto: Per Snekvik