Denne unge hannulven ble i sommer kjendis da den vandret rundt mellom Agdenes, Snillfjord og Hemne kommuner. Rett som det var ble han sett gående langs fylkesveien i Lensvik. Og et lokalt avisbud var til og med så heldig å få se gråbein to ganger på kort tid.

Men tirsdag morgen 18. juni ble den skutt i Ingdalen, helt på kommunegrensa mellom Agdenes og Orkdal. Den lå på «likskue» noen timer hjemme på gården hos Geir Håvar Ingdal. Deretter kom ansatte ved daværende Direktoratet for naturforvaltning (heter nå Miljødirektoratet) og hentet Agdenes-ulven, som den ble kalt.

5. april i år ble en stor, flott hannulv skutt i Snillfjord. Her ytret både Agdenes og Snillfjord kommuner et ønske om å få beholde ulven til utstopping. Men den skal etter hvert bli museumsulv på Vitenskapsmuseet i Trondheim.

Men: Hvor havnet egentlig Agdenes-ulven?

– Den ligger fortsatt hos Norsk institutt for naturforskning (NINA) til undersøkelse, forteller Ole Roar Davidsen, rådgiver i Miljødirektoratet.

– Hva skjer videre med den døde ulven?

– Den er så langt ikke tildelt noen. Men museer, offentlige institusjoner og forskning har førsteprioritet, svarer han.

Davidsen påpeker at det finnes få eksemplarer av ulv i slike miljøer, derfor er de som regel attraktive.

– Det blir nok et museum som får den, trolig Universitetsmuseet i Oslo. Om den eventuelt blir stoppet ut eller kun bevart i et magasin, er jeg usikker på, sier rådgiveren.

– Er det i hele tatt noen som har søkt om å få tildelt ulven?

– Ja, Ingdalen velforening. De kom med en søknad allerede dagen etter at ulven ble skutt, sier Davidsen.

Les i papiravisa på torsdag hva Martin Kvakland, leder i Ingdalen velforening, sier om ulvesøknaden, og hvilke planer de har hvis Agdenes-ulven kommer «hjem».

Til og med kattungen på gården var interessert i ulven. Arkivbilde