En 32 år gammel mann av tyrkisk opprinnelse tente søndag ettermiddag 17. november på et bolighus hvor ekssamboeren (26) hans og deres felles barn bor i Lensvik i Agdenes. I tillegg tente han også på garasjen og en bil, samt at han truet personer i det påtente huset med en kniv.

Etter å ha tent på, stakk han av til fots. Senere på kvelden overga han seg til politiet, ikke langt fra huset, etter å ha blitt observert av et vitne.

Etter pågripelsen har mannen oppholdt seg på Østmarka sykehus. I mellomtida har Kripos vært i Lensvik i håp om å finne brannårsaken.

– Vi har ikke mottatt rapport fra dem ennå. Prøvene skal analyseres først, sier Elisabeth Eriksen, lensmann i Orkdal og Agdenes.

Håpet er å finne ut om det ble brukt brennbar væske for å sette fyr på bygningene og bilen, og om det kan bevises om det ble brukt på alle stedene.

I påvente av Kripos-rapporten kan ikke politiet frigi huset.

– Kanskje må vi foreta nye undersøkelser i kjølvannet av rapporten. Først når vi vet at vi ikke trenger dit mer, får huseier og forsikringsselskap overta huset, sier Eriksen.

Ingen kom fysisk til skade i hendelsene. Motivet til mannen for å gjøre det han har gjort, er foreløpig ukjent.

– Han er ikke avhørt ennå. Vi vet heller ikke når det vil skje. Vi følger imidlertid opp dette jevnlig, og har et håp om at det vil skje snart, sier lensmannen.

Mannen har så langt altså ikke erkjent straffskyld. Men har samtykket i varetektsfengslinga i fire uker.

Mannen er nå siktet for trusler med kniv og grovt skadeverk. Han er også siktet etter mordbrannparagrafen, som har en strafferamme fra to til inntil 21 års fengsel.

Flere vitner i saken er avhørt siden denne søndagen. Blant annet alle som bodde i huset da mannen tente på. Per definisjon er det flere som har status som «fornærmet» i Agdenes-saken.

De som bodde i huset bor nå midlertidig hos andre. Kommunen er i ferd med å ordne noe for dem.