Det var natt til 9. november mellom 03.00 og 03.15. Jan Erik Aune på nedre Aunlia på Krokstadøra var oppe for å ta seg et glass vann. Han ville se på termometeret ved stuevinduet da han plutselig ble var det han mener var to ulver cirka 60 meter unna, på Boløran, like nedafor huset hans.

– Jeg trodde ikke mine egne øyne. Det er ikke hver dag en ser slikt. Det var to stykker som gikk etter hverandre med en avstand på 5-7 meter. De kryssa vegen og gikk vestover mot fjæra. Jeg så dem på cirka 100 meters avstand.

Det er gatelys på vegen, og natta var ganske lys, så Aune sier han så ganske godt. Det var «snøbom» på sjøen, altså et snølag, men ikke is.

– Hvordan vet du at det var ulver?

– Jeg har sett ulver før, og jeg har sett det mye på TV og i dyreparker. Jeg er ikke i tvil om det, sier Aune.

Han synes ulvene så veldig voksne ut, de var store og i godt hold. Det mener han ikke er så rart siden det er mye hjort, elg og rådyr i området som de kan leve av.

– Hvordan reagerte du på å se ulvene?

– Jeg må si jeg ble litt med meg. Jeg fikk ikke sove resten av natta. Jeg ble ikke redd, men det er ikke noe en ser hver dag, sier Aune. Han fikk ikke sett etter ulvespor fordi det var uvær og snødde så mye at det var umulig å se spor. Han fikk heller ikke tatt bilder av ulvene.

ST meldte 18. desember om at en kvinne på Krokstadøra mente hun hadde sett en ulv komme opp fra fjæra og at den ble stående noen sekunder foran henne på vegen. Dette skal ha skjedd bare cirka 120 meter fra der Aune bor.

– Jeg så to ulvehvalper vestafor Selfossen for 3-4 år siden. Jeg tror det er ulv som har yngla sier Aune til ST.