Trønders kompetanse arrangerer kurs med Magne Raundalen, norgeskjent barnepsykolog. Kurset heter «Flyktninger. Behov – traumer - oppfølging», og finner sted i Orkdal kulturhus 13. februar.

«I psykiatrisk og psykososialt arbeid med flyktninger møter en mennesker med forskjellig kulturbakgrunn som kan streve med alvorlig traumatisering etter store tap, overgrep, tortur eller krigshandlinger. En eksiltilværelse preget av store omveltninger og usikker framtid er en ytterligere belastning. Ubearbeidede traumer gir ytterligere sårbarhet i forhold til nye og stressende livssituasjoner. Enslige mindreårige er spesielt sårbare», står det i invitasjonen til kurset.

Erfaring fra krigssituasjoner

Det vil bli fokus på ulike aldersgrupper, behov og belastninger i hverdagen, skadet oppvekst og traumebehandling, som å nevne noe.

Raundalen har gjennom mange år arbeidet med barn i krigssituasjoner, og er internasjonalt anerkjent for sitt arbeid på dette området. Han har vært konsulent for Unicef, Røde Kors, Redd Barna og Norsk Folkehjelp. Som president i den norske UNICEF-komiteen besøkte han krigsherjede land og hjalp barn som bærer på traumer i forbindelse med krig og konflikt.

Målgruppene for kurset er blant andre helsevesen, barnevern, flyktningetjenester, barnehager, skoler, politi og mottakskommuner.