Katten Bob ble søndag 21. desember i fjor funnet død i ei mårfelle i Kammen-området på Ilhaugen i Buvika. Dette hadde skjedd ved en tursti cirka én kilometer fra et boligfelt.

Katteeieren reagerte kraftig på at noen kan sette opp ei slik felle til fare både for barn og kjæledyr. Mårfella hadde klappet sammen over nakken på katta. Fella var ikke merket med verken navn eller telefonnummer, slik forskriften sier det skal gjøres.

Det viste seg at mårfella tilhørte Kjell Snoen i Buvika. Ifølge Snoen var fella satt opp etter forskriftene, men han innrømmet at den ikke var merket med navn.

Saken ble anmeldt til politiet. Skaun lensmannskontor har innhentet nødvendig informasjon i saken, før den ble oversendt en politijurist for en avgjørelse.

– Jeg har ikke mottatt noen reaksjon foreløpig, forteller Snoen.

Det er dokumentert at fella var satt opp riktig. I tillegg var det jakttid da katta gikk i fangstfella. Dermed koker saken ned til én ting: Fella var ikke merket med navn og telefonnummer.

Det er etter all sannsynlighet to utfall i saken.

*Kjell Snoen får et forelegg (bot).

* Saken blir henlagt.

At det drøyer med en avgjørelse, kan skyldes at det finnes få lignende saker rundt om i Norge å sammenligne med. Dermed vil en endelig beslutning her skape presedens for senere saker, der kjæledyr går i fangstfeller.