Politiet har ingen nye, konkrete spor å gå etter i kjølvannet av det grove ranet på Søvasskjølen i Orkdal torsdag morgen. Her ble en 92 år gammel kvinne tapet fast mens to maskerte menn gikk rundt i huset og lette etter verdisaker.

– Vi søker bredt og har ingen mistenkte per nå. Vi går videre med tips om folk og biler som ble observert i området på ranstidspunktet, forteller Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

– Hva med tekniske spor?

– Alle tekniske spor på åstedet blir sjekket, svarer han.

– Har dere funnet fingeravtrykk eller andre spor?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Haugan.

– Er dere ferdig med å sjekke åstedet slik at den 92 år gamle kvinnen og hennes sønn kan flytte tilbake i huset?

– Ja, det er vi. Sønnen var der også i natt (natt til fredag), mens kvinnen oppholdt seg på Orkdal sjukehus.

– Hva er konkret blitt stjålet?

– Det er snakk om et pengebeløp. Hvor mye vet jeg ikke helt konkret. Det er ikke kommet meldinger om at de savner andre ting, men det kan selvsagt komme i ettertid, sier Haugan.

– Toalettanlegget på Ellingsgården, ikke langt unna gården, ble også stengt av etter ranet. Hvorfor?

– Det kom fram opplysninger om at det hadde vært folk der i morgentimene. Det ble stengt av i håp om å finne spor. De som eventuelt har vært der torsdag morgen har så langt ikke meldt seg.

– Hvordan jobber dere videre nå?

– Parallelt med jakt på tekniske spor, ønsker vi å komme i kontakt med alle som har vært i området fra klokka 07.30 til 09.30, uansett om de selv mener de ikke kan bidra med noe. På den måten får vi i hvert fall sjekket dem eller bilene deres ut av saken. Har du vært der eller passert på E39 i den nevnte tidsperioden, kontakt politiet på 02800, oppfordrer Haugan.