Hemne Turnforening, som ble startet så seint som i september i fjor, fikk denne uka 15 000 kroner i gavemidler fra Sparebanken Hemne. Banken fyller 150 år i år, og skal gjennom hele året dele ut dette beløpet til ti frivillige lag og foreninger.

Gavemidlene deles ut etter innsendte forslag eller søknader, som deretter blir vurdert i banken.

Kom med forslag

– Vi har mottatt en rekke forslag, men vi ønsker oss enda flere. Lag som er foreslått eller har søkt, er med i vurderingen i påfølgende måneder. Siste torsdag i hver måned fram til og med november, vil et nytt lag/forening bli valgt ut og offentliggjort, sier Olav Magnus Stamnestrø i bankens jubileumskomité.

Så vet du om et lag/forening som fortjener en slik ekstra påskjønnelse, kan du bruke forslagskassen på bankens hjemmeside eller gå i banken med ditt forslag.

115 barn

Hemne Turnforening har opplevd stor interesse og aktivitet i oppstartsfasen. På grunn av stor aktivitet og pågang i Hemnehallen har laget foreløpig bare én kveld med treninger. 115 barn i alderen 3-15 år deltar nå i aktiviteten, og flere står på venteliste.

Linda Opdahl, en av initiativtakerne og nå sportslig leder, mottok gavesjekken på fra Stamnestrø denne uka, til stor jubel fra ivrige unge turnere.

Mot stoff

Det var Landsforeningen mot Stoff, avdeling Hemne og omegn, som mottok 15 000 kroner i februar.