MELDAL/TRONDHEIM: Ole Johan Volden-Sletvold (12) falt mellom 14 og 15 rett ned fra taket på vaskeriet i tilknytning til ei av gruvene på Løkken lørdag kveld.

Fikk beskjed fra kompis

Mamma Liv Merethe Volden forsøkte rundt klokka 18.50 – da ulykken skjedde – å ringe sønnen. Da svarte han ikke. Samtidig fikk hun flere inngående samtaler. Da var det en av de andre fire kompisene, som var med til gruva, som forsøkte å ringe Ole Johans mor.

– En av dem fortalte at Ole Johan hadde falt ned. Jeg heiv meg i bilen og kjørte til gruva, som ligger tre til fire kilometer fra der vi bor. Fra bilen ringte jeg nødetatene, forteller Liv Merethe Volden.

Mistet lillebroren

Da hun kom fram, forsøkte hun å lyse med lommelykt ned til sønnen. Men det var så langt ned at hun ikke så noe.

– Han har falt 14-15 meter. Dersom en regner to og en halv meter per etasje i et vanlig bolighus, får en et inntrykk av hvor høyt det var. Det er en sensasjon at han overlevde. Men ryggsekken med en dunjakke oppi, reddet nok livet hans, forteller mora.

Hun innrømmer at det var mange tanker i hodet på kjøreturen til gruva.

– Ole Johan mistet en lillebror på to og et halvt år i krybbedød, så vi har fått prøvd oss. Panikken var i ferd med å melde seg da jeg kjørte ned dit, sier Liv Merethe Volden.

Slipper trolig operasjon

Ole Johan mistet bevisstheten i anslagsvis et kvarter etter fallet. Deretter har han hele tiden vært ved bevissthet og klar.

– Vi har god kontakt med ham, men han har veldig vondt. Til alt hell er det snakk om «snille» brudd i ryggen. Han må nok gå med korsett ei stund, men han slipper trolig operasjon. Dette vet vi mer om mandag. I tillegg til brudd i ryggen, bristet han en finger og fikk hjernerystelse. Han har vært heldig, tross alt. Alternativet er langt verre, sier mora.

– Dårlig timing

Nødetatene fikk første heist Ole Johan opp fra gruva, og deretter fra taket på siloen og ned på bakken. Han ble fraktet i den ventende luftambulansen til St. Olavs hospital i Trondheim.

– Han kommer til å tilbringe noen dager her. Men jeg har spøkefullt sagt til ham at dette var dårlig tima siden det nå er påske snart, sier Liv Merethe Volden.