Politiet har ingen nye, konkrete spor å gå etter i kjølvannet av det grove ranet på Søvasskjølen i Orkdal torsdag morgen i forrige uke. Her ble Marie Lysevoll (91) tapet fast mens to maskerte menn gikk rundt i huset og lette etter verdisaker.

– Vi er ikke noe nærmere en pågripelse. Vi søker nå blant annet etter elektroniske spor. I tillegg har vi sendt inn DNA-materiale for analyse, i håp om at det kan gi oss svar, sier Elisabeth Eriksen, lensmann i Orkdal og Agdenes.

Ifølge den eldre kvinnen som ble frastjålet 11 000 kroner fra veska si, var det to maskerte menn, med pistol og i mørke klær, som tok seg inn i huset hennes. De skal ha snakket norsk, men brukte bare få ord, som blant annet «penger».

Kvinnens sønn hadde like før ranet forlatt gården inntil E39 for å dra på jobb.

Politiet ber fortsatt om at folk som var i nærheten av stedet mellom klokka 07.30 og 09.30 denne morgenen kontakter politiet på telefon 02800.

– Vi har allerede fått en del telefoner fra folk som har kjørt forbi. Så langt er det dessverre ingen som har gitt oss opplysninger som gjør at vi er nærmere en oppklaring.

Marie Lysevoll ble ranet sist torsdag.