– Vi håper på bred oppslutning om Skaun sin markering av grunnlovsjubileet. Komiteen, med ordfører og varaordfører i spissen, oppfordrer skauningene til å sette av denne kvelden til en felles markering i Skaunhallen, skriver Siri Grøttjord i komiteen for jubileet i en e-post til avisa.

Nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe, kommer. Det samme gjør forfatter, journalist og kåsør, Gerd Søraa og artikaill Ole Magnar Morken. De tre vil gi hvert sitt perspektiv på grunnloven.

Korps og Syrstad

Kor og korps i Skaun vil delta. De skal blant anna bidra med melodien som er skrevet i anledning jubileet, Det går et festtog gjennom landet. Skolekorpsene vil spille ved inngangen før arrangementet.

Som konferansier stiller tidligere NRK-mann, nå kommunikasjonsmann i Tine, Øystein Syrstad.

Gratis

Hele arrangementet er gratis. Skaun bygdekvinnelag og frivillige fra Skaun frivilligsentral vil stå for bevertninga, som vil bli kaffe og kringle. Onsdagskveld på Rossvoll og Skaun bygdekvinnelag er medarrangører.

– I tillegg til denne markeringen håper vi at 17.-maikomiteene rundt om i Skaun vil gjøre litt ekstra stas på årets feiring. Vi ser med glede at Kristin på Husaby har viet 200-årsjubileet plass i sitt program. Vi oppfordrer skoler og barnehager til at de også markerer dette på sin måte, og det er godt mulig å tenke markering hele året igjennom. Selv om 17. mai er grunnlovsdagen, så var det ikke før 4. november i 1814 den egentlige Grunnloven ble vedtatt, skriver Grøttjord i e-posten.