Fylkesmannen i Sør-Trøndelag har sendt ut varsel til alle kommunene i fylket om at de skal evaluere de interkommunale barneverntjenestene.

I våre kommuner er det interkommunal barneverntjeneste for Orkdal, Meldal, Skaun og Agdenes, lokalisert i Orkdal. Hemne og Snillfjord har felles barnevern og Rennebu og Oppdal har felles barnevern. Rindal, som ligger i Møre og Romsdal, samarbeider med Halsa og Surnadal.

Fylkesmannen tok i 2010 initiativ for å få en mer robust barneverntjeneste der kommunene ble oppfordra til å danne interkommunale løsninger.

Kommunene fikk også tilført ekstra midler for å styrke det interkommunale barnevernet. I 2011 fikk den interkommunale barneverntjenesten i Orkdal tildelt to nye stillinger, Hemne og Snillfjord ei halv stilling til sammen, og barnevernet i Oppdal og Rennebu fikk 1,15 stilling.

Nå vil altså Fylkesmannen evaluere hvordan de interkommunale barneverntjenestene fungerer. De har hyra Regionalt kunnskapssenter for barn og unge ved NTNU til å utarbeide ei prosjektbeskrivelse. Evalueringsprosjektet skal ut på anbud og det skal starte i løpet av siste kvartal 2014, seinest 1. januar 2015. Prosjektet skal avsluttes innen 1. januar 2017.