HEMNE: Wacker Holla Metall i Hemne fyller 50 år i år. Torsdag 17. april er den offisielle «bursdagen». Onsdagen før, den nærmeste dagen det var mulig å komme, lanserte smelteverket sin jubileumsbok og åpnet samtidig en utstilling på Falksenteret.

– Boka er bursdagsgaven til oss selv, sier verksdirektør Thorbjørn Hallan.

Dypdykk i ST-arkivet

Prosessen med bokprosjektet startet for to år siden.

– Det har vært artig, men arbeidsomt, sier May Synnøve Bjørkaas, som har ført boka i penn.

Bjørkaas, som selv var ansatt på Holla fra 1987 til 1999, berømmer bokkomiteen, bestående av Roar Gundersen, Alfred Bugten og Johan Broholm.

– De har gjort en uvurderlig jobb med å samle materiale til boka, og de har også deltatt i utvelgelsen av stoff. Det er jo ikke mulig å få med alle historiene fra de 50 åra i ei bok, sier hun.

– Komiteen har hatt over 50 møter, og vi har blant annet gått gjennom mellom 50 000 og 60 000 avissider i arkivet til avisa Sør-Trøndelag, sier Roar Gundersen.

Boka, som kom til Holla direkte fra Wackers eget trykkeri i Tyskland lørdag formiddag, blir også lagt ut for salg.

– Folk kan få kjøpt boka, men vi har ennå ikke tatt stilling til hvordan, sier Thorbjørn Hallan.

I alle hjem

Utstillinga som ble åpnet på Falksenteret lørdag, viser alle de produktene som inneholder produkter fra Holla.

– I alle husstander er det varer som inneholder et «Holla-produkt». Vi ønsker å vise publikum at vi lager et produkt som benyttes i svært mange av de varene vi kjøper på butikken, sier Halland.

Fra venstre forfatter av jubileumsboka May Synnøve Bjørkaas, Roar Gundersen, Johan Broholm, verksdirektør Thorbjørn Hallan og Alfred Bugten. Gundersen, Broholm og Bugten har vært med i bokkomiteen.