Politiet har ingen nye, konkrete spor å gå etter i kjølvannet av ranet på Søvasskjølen i Orkdal torsdag morgen 10. april.

– Vi er ikke nærmere en oppklaring og vi har foreløpig ingen mistenkte i saken, sier Tor Kristian Haugan ved orkdal og Agdenes lensmannskontor.

En 91 år gammel kvinne ble tapet fast mens to maskerte menn med pistol gikk rundt i huset og lette etter verdisaker. Kvinnens sønn hadde like før ranet forlatt gården inntil E39 for å dra på jobb.

Politiet ba tidlig folk om å melde seg dersom de var i ransområdet denne morgenen.

– Vi har fått inn en del tips basert på dette. Det gir oss mulighet til å kartlegge hvilke ærend folk hadde her på det aktuelle tidspunktet, forklarer Haugan.

– Hva med føreren og passasjeren på mc som dere etterlyste?

– De har ikke meldt seg. Vi kan imidlertid ikke konkludere noe ut fra det. Kanskje er de fra et annet sted og ikke har fulgt med på denne saken, sier Haugan.

DNA-materiale fra åstedet er sendt inn til Kripos for analyse. Haugan vil ikke si hvilke prøver dette dreier seg om. Han ønsker heller ikke å gå i detalj om hvorvidt jakten på elektroniske spor har gitt resultater.

– Vi er fortsatt inne i en innsamlingsrunde av opplysninger. Det vi vet er at to maskerte, bevæpnede menn var inne i huset til kvinnen. Om det var flere utenfor, vet vi ikke, sier Haugan.

Den eldre kvinnen som ble frastjålet 11 000 kroner fra veska si. Politiet ber fortsatt om at folk som var i nærheten av stedet mellom klokka 07.30 og 09.30 denne morgenen kontakter politiet på telefon 02800.