I 06-tida fredag morgen 3. januar i år oppdaget en nabo til den gamle butikken på Bjørnli i Meldal at det brant i bygget. Det ble raskt overtent, og brannvesenet jobbet blant annet med å hindre spredning til bygg i nærheten.

Både de som benyttet huset som bolig og huseieren var i hjemlandet Litauen da bygget brant ned til grunnen.

Huset er totalskadd og fullstendig ubeboelig. Taket raste ned i branntomta og kun utvendige vegger og tre piper stod igjen.

De tekniske undersøkelsene på branntomta startet tirsdag 7. januar. Samtidig startet avhør av brannmenn, naboer, huseieren og leietakerne. En brannhund søkte også i ruinene.

Slike hunder brukes for å søke etter brennbar væske, som igjen kan si noe om brannårsaken. Hunden markerte funn. Det ble sikret prøver som ble undersøkt på laboratoriet til Kripos, men det ble ikke påvist brennbar væske i prøvene.

– Det er ikke avdekket mistenkelige forhold rundt brannen, sa Mari Stene ved Meldal lensmannskontor til ST i februar.

Nå sier hun følgende: – Brannårsaken er ukjent. Og vi forventer ikke noe gjennombrudd i saken. Det foreligger heller ingen mystiske omstendigheter.

– Så det vil ikke skje noe mer i denne saken hvis det ikke dukker opp nye opplysninger?

– Det kan du godt si, sier hun.

Politiet har hele tida etterlyst en mann med en ryggsekk, som skal ha gått forbi brannstedet samme natt som det begynte å brenne. Vedkommende har aldri meldt seg.