– Dette gjør jeg ikke bare nå når Orkla skal spille mot Rosenborg. Slik er det hver seriekamp, forteller Orklas lagleder Bjørg Schei mens hun legger ut spilledrakter, strømper og shortser på faste plasser i hjemmegarderoben på Fannremsmoen.

Klokka er 12.45. Det er drøyt fem timer til dommeren blåser i gang cupkampen mellom Rosenborg og Nils Arne Eggens Orkla i 3.divisjon.

– Jeg tror det blir seier. Vi vinner 3-2. Arnstein Buøy scorer to mens Steinar Gjersvoll putter ett, sier Schei.

Hun understreker at det blir litt trist når Rosenborg ikke kommer til cupfinalefinalen i høst, i og med at de blir slått ut i kveld.

– Men Orkla-hjertet mitt er større enn Rosenborg-hjertet, påpeker hun.

Deler av kjøkkenstyret i Orkdal fotball begynte å koke kaffe allerede i 12-tida. Og en rekke vaffeljern stod og varmet seg da ST var innom stadion.

– Vi skal steike vafler til 3000 mennesker. Vi har totalt fire kioskutsalg under kampen i kveld, og vi er 25 mann som ivaretar denne biten av arrangementet, forteller Ragnhild Øyum, Mari Elisabeth Lian og Linda Svorkås.

Stig Solem fra det lokale firmaet Solem AS er på Orkdalsbanken stadion. Han leier ut og rigger lifter. Her skal kameramennene stå under direkteoverføringa av kampen på TV2 Sportskanalen.

– Jeg går for seier, selv om det kan bli utfordrende. Det blir helt sikkert mye folk og stor stemning. Jeg tror Orkla vinner 2-1, sier han og viser tommelen opp.

Jan Slupphaug og Lars Johan Holm er de eneste som har ankommet fra den såkalte garasjegjengen på stadion. De legger ned tusenvis av dugnadstimer her gjennom året.

– Det blir sikkert en artig kamp, men det er en cupbombe hvis Orkla vinner, sier de.

– Men hva hvis Orkla scoret et mål?

– Da blir det jubel på «moa», svarer Slupphaug.

– Kommer det mye folk i kveld?

– Vi tipper mellom 2000 og 3000. Cupkampen mot Rosenborg blir en festkveld for Orkla Fotballklubb uansett resultat, fastslår de.

Kampen starter klokka 18. Billettsalget starter klokka 15.