– Vi så at han for mot «måsøya». Sikkert for å gjemme seg. Og politiet kjørte forbi oss med blålys, forteller senterleder Roy Johansen ved Oti-senteret. Han rykka sjøl ut med bil etter at den mistenkte tyven hadde stukket av.

Politiet fikk klokka 14.57 torsdag melding om at en vekter på Oti-senteret hadde problemer med en kar han hadde konfrontert med mistanke om tyveri. Tyven stakk av fra senteret til fots i retning Gammelosen, og vekteren tilkalte politiet da han ikke klarte å stoppe ham.

Den tyverimistenkte mannen løp over til den såkalte «måsøya» i sørenden av Gammelosen, men litt over klokka 15.00 kom politiet til stedet og fikk sammen med vekteren kontroll på mannen.

Tyven er tatt med til lensmannskontoret i Orkdal og tyveriet vil bli anmeldt.

Operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at mannen østeuropeisk og født i 1988. Ifølge vitner skal han ha opplyst at han jobber på Cirkus Merano. Ved 16.30-tida torsdag var han fortsatt i politiets varetekt, og det var ikke bestemt om han blir løslatt eller overført til sentralarresten, opplyser operasjonslederen.

Hadde sekk

– Han hadde tatt varer fra tre forskjellige butikker, og hadde en sekk med seg, forteller senterleder Johansen. Da han ble varsla om at tyven hadde stukket av, kjørte han sammen med vaktmesteren for å ta opp jakten. De valgte å kjøre til nordenden av Gammelosen for å eventuelt avskjære tyven fra den kanten.

Johansen er svært fornøyd med at saken ble løst så fort.

– Det var resolutt inngripen fra vekteren fra Securitas og resolutt respons fra politiet. Vi som driver butikker på senteret er veldig takknemlige. Det er nulltoleranse for tjuveri, sier Johansen.

Siste:

Litt over klokka 17.00 torsdag tar Johansen kontakt med ST igjen. Han forteller da at de da hadde tatt enda en polsk butikktyv til på Oti-senteret. Johansen forteller at de tok kontakt med Cirkus Merano, som har forestilling på Orkanger torsdag kveld. En leder fra sirkuset kom da til Oti-senteret og fikk den mistenkte til å vise fram det han hadde av tyvgods. Han tok med seg den mistenkte tyven tilbake til sirkuset. Politiet hadde i følge Johansen ikke mulighet til å rykke ut.

Sirkuset beklager

– Dette vil avstedkomme en kraftig reaksjon mot vedkommende. Vi tar meget sterk avstand fra denne typen handlinger, og vi håper ikke renommeet vårt blir skadelidende, sier Turid Beth Hansen, pressekontakt i Cirkus Merano til ST.

– Hva slags kontroll har dere med de dere ansetter?

– Vi går igjennom alle tenkelige dokumenter, fremmedkontroll et cetera, men vi ansetter selvfølgelig ikke kriminelle. De blir ansatt på vanlig måte. Vi må være veldig nøye.

– Men nå er to ansatte blitt tatt for butikktyveri på samme dag?

– Det er ytterligere å beklage. Reaksjonen vår vil bli like kraftig overfor begge, sier Hansen. Hun kan ikke svare på om de to vil bli sagt opp før de har hørt hva politiet har å si.