Etter flere år med prosjektering og utsettelser er arbeidet med å bygge den nye Hammerdalen barnehage i Buvika i gang. Veggene er i ferd med å komme opp, og barnehagen, med åtte avdelinger, skal kunne tas i bruk 1. august 2015.

Ruta Entreprenør AS har fått oppdraget med å bygge en åtteavdelings barnehage til 72,1 millioner kroner (inkl. merverdiavgift). Steinar Aamo i Prosjektutvikling Midt-Norge er prosjektleder.

– Det har vært en trang fødsel på grunn av kvikkleire i området, sa kommunens saksbehandler Yoshi Tsujimoto til kommunestyret under budsjettmøtet i desember 2013. Da hadde det gått hele seks år siden kommunen starta med planlegginga av barnehagen.

– Det er godt at vi nå endelig er i gang med byggingen. Mange barn og foreldre ser frem til å komme i ny barnehage, og ikke minst er det mange medarbeidere som gleder seg, sier rådmann Katrine Lereggen i Skaun.

Hun er også glad for at det nå er kommet på plass en paviljong med to barnehageavdelinger på Ilhaugen.

Vips er barnehagen på plass

– Jeg er imponert over at de har klart å få til et godt midlertidig tilbud på så kort tid, både bygningsmessig og bemanningsmessig. Stor takk både til teknisk kontor og barnehagen som står på nå i sommervarmen, sier Lereggen.

Foto: Steinar Aamo