Fra lørdag 12. juli kan du se den såkalte Agdenes-ulven utstilt på Vitenskapsmuseet i Trondheim.

Det utstilte individet fikk både navnet Østmarka-ulven og Agdenes-ulven i norsk presse i 2013. Førstnevnte navn etter ulvens «opphavssted». Det siste navnet kan diskuteres, for ulven ble skutt på Ausetra i Snillfjord kommune 5. april i fjor, etter at den hadde vandret 500 kilometer fra Akershus, via Oppland og Nordmøre.

Eiendomsrett

Den ble felt av Statens naturoppsyn (SNO) fra helikopter ved et ekstraordinært uttak gitt av Direktoratet for naturforvaltning. Viltfondet, som har eiendomsretten til døde truete og sårbare arter, overførte den døde ulven til NTNU Vitenskapsmuseet, slik at flest mulig kan få sjansen til å se den. Ulven var et ungt hanndyr, som veide 43 kilo da den ble felt.

Spesiell positur

Det er Vitenskapsmuseets taksidermist Per Gätzschmann som har utført arbeidet med ulven, som nå altså kan besøkes på Vitenskapsmuseet fra helga av.

Jobben med å stoppe ut ulven ble startet rett etter jul. Siden har Gätzschmann jobbet utallige timer med rovdyret.

– Det har vært en tidkrevende prosess. Vi ønsket også å sette ulven i en positur der den står og hyler, sa han nylig til ST.

PS! I fjor ble to ulver skutt i vårt distrikt. Den andre ble felt tidlig tirsdag morgen 18. juni i Ingdalen, helt på kommunegrensa mellom Agdenes og Orkdal.

21. oktober i 2012 fotograferte Arne Hugdal en stor ulv som jaktet hjort i Grytdalen i Songlia. Dette var Østmarka-ulven, som da hadde hatt tilhold i Agdenes.