Nylig mottok kvinnen et brev på engelsk. Det var angivelig sendt fra en bank i Hong Kong og underskrevet med banksjefens navn.

Øverst på arket stod navnet og adressen hennes, samt opplysninger (telefon, fax, e-post) om banken.

Essensen var som følger: En oljemagnat hadde omkommet i orkanen Andrew i 1992. Han etterlot seg en formue på drøyt 65 millioner dollar (403 millioner kroner).

I og med at banken ikke hadde funnet noen slektninger av millionæren, fikk Løkken-kvinnen tilbud om deler av beløpet fordi hun hadde samme navn som mannen.

I det lange brevet står det at banken er klar over at de ikke var i slekt, men at hun er den nærmeste personen likevel på grunn av navnet.

Banksjefen, en Mr. T S Liu, er også så gavmild at han tilbyr den norske kvinnen 40 prosent av summen. Det vil si cirka 160 millioner kroner. For jobben med å oppspore henne tar han selv «bare» 55 prosent av pengene, mens fem prosent går til veldedige formål.

Alt Løkken-kvinnen trenger å gjøre er å kontakte banksjefen via et par e-poster eller ringe et oppgitt telefonnummer.

Det skal sies med en gang at kvinnen aldri gikk på svindelen. Dette er enkelt forklart et svindelbrev, eller et såkalt Nigeria-brev.

Banksjef i Orkdal Sparebank, Dag Olav Løseth, sier at de som mottar slike brev må være svært kritisk.

– De må ikke betale inn noe på forskudd eller på noen som helst måte oppgi personlige opplysninger eller konto- og kortopplysninger. Og det som er for godt til å være sant, er ofte det sier han.

ST gjorde et google-søk på banken og banksjefens navn. Det viser seg at det er en ekte bank og Mr. Liu var banksjef der i 1992. Men oljemagnatens navn er ikke nevnt på internett noe sted.