Søndag klokken 13.45 fikk politiet melding om brann på en holme i Malmsjøen i Skaun. Holmen ligger cirka 70-80 meter fra land.

– Vi fikk hjelp av folk der oppe med å ro oss og ei pumpe over til holmen. Deretter dynket vi holmen med vann i 30-40 minutter, fortalte Jan Erik Pedersen, utrykningsleder i Skaun brannvesen, til ST.

Politiet kom også til brannstedet. Men hvordan skulle de komme seg ut på holmen? Idet de funderte på dette, kom et eldre ektepar roende i båt. De ble praiet og satt i lovens lange arms tjeneste.

For tilskuere på land var dette et artig syn. Politifolket satte seg også begge foran i båten, slik at det mildt sagt ble noe ubalanse. I tillegg hadde de heller ikke redningsvester på seg.

Uansett: Det var aldri fare for spredning til fastlandet, men nesten hele holmen ble vidd av. To personer hadde overnattet i telt der ute fra lørdag til søndag. De var imidlertid ikke på holmen da brannen startet.

– Brannårsaken er trolig bruk av éngangsgrill. Trolig vil den ene personen som var med, og som er over 15 år, bli bøtelagt for uaktsomhet med ild, sier Randi Fagerholt ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

De to politibetjentene som ankom Malmsjøen i Skaun fikk båtskyss av et eldre ektepar. Alle foto: Frank Valde