Grenda Å i Meldal er kjent for Grautkjerringa, servering av rømmegraut og for å ha Norges beste kaffebar på Å-stuggu. Nå har de også hatt suksess med Operapub.

I strålende sommervær lørdag 12. juli var det samlet rundt 120 publikummere til Operapub i Å-stuggu.

– Det er cirka dobbelt så mange som pleier å komme på pubkvelden, sier leder i Å Grendalag, Christian Haugan Toldnes.

Årlig foreteelse

Det var første gangen Å grendelag arrangerte operaaften i Å-stuggu, og skal en dømme etter oppmøtet, blir det ikke siste gang.

– Vi tenker å få til dette som en årlig foreteelse. Det var mange som kom for underholdninga sin del og gikk hjem etterpå, sier Toldnes som er strålende fornøyd både med været, omgivelsene, artistene og ikke minst publikumsoppmøtet.

Og mange ble selvsagt igjen på puben etterpå.

– Det var god stemning, alle ble godt underholdt og det var et svært høyt musikalsk nivå på musikken, sier han.

Høyt nivå

For det var musikere og sangere på høyt nivå meldalsjenta Marit Johanne Nielsen hadde plukket med seg fra musikkmiljøet i Trondheim. Smilet og latteren satt svært løst hos sangerne Marit Johanne (sopran), Mildred Ramberg Røthe (sopran), Anne Birgitte Bouwhuis Røkke (mezzo-sopran), Simon-Andre Jacobsen (baryton) og Jon Kristian Bye (piano).

Humor og glimt

Med humor og glimt i øyet tok de fire sangerne og pianist med seg publikum inn i operaens verden. Her fikk de smake både høye toner og dype klanger mens de ble «fortalt» om livets kaosgang på operaspråket.

– De som våget seg ut etter tordenværet og kom på Operapub, angret ikke. Det ble en fantastisk opplevelse i avslappende omgivelser med god drikke og herlig underholdning, sier Toldnes.