Det mener Adresseavisens Kjetil Kroksæter. Orkdalingen har fulgt de siste dagers begivenheter på Lerkendal fra feriestedet sitt på Fannrem.

Kroksæter er en av dem som har fulgt Rosenborg tettest de siste årene, og på kommentarplass i Adresseavisen har han gitt uttrykk for bekymring rundt utviklingen i klubben.

– Var det riktig å sparke Per Joar Hansen?

– Ja, det var dessverre rett. Klimaet mellom trenerne og spillergruppa var blitt så anstrengt at de ikke klarte å utløse den energien som ligger der. Det har gitt seg uttrykk i at RBK framstår som veldig tafatt i kamp. Det er ingen glede og entusiasme.

Feil rolle

Men Kroksæter mener Per Joar Hansen burde fått følge av flere.

– Erik Hoftun har sittet lenge nok i den rollen. Rollen er feil i seg selv når sportslig leder er overordna treneren, som det har vært i RBK de siste årene. I RBK har det fungert best når treneren har vært nærmest enerådende og rapportert direkte til styret, som Hareide, Eggen og Hamrén. Sterke ledere og personligheter som tok makta i sportslig avdeling og delvis i hele klubben. Eggen gjorde det i hele klubben.

For store sko

Han synes heller ikke Hoftun har gjort en god nok jobb.

– Jeg synes ikke Hoftun har lykkes i oppgaven som sportslig leder, dessverre. Han var en ener på banen og en veldig likandes person, men som sportslig leder har han tatt på seg for store sko.

– Bør han gå?

– Ja, han har vært sentral i en lang periode der RBK ikke har hatt utvikling, så han bør vurdere stillingen sin.

Utskifting

Når det gjelder styret, mener Adressa-kommentatoren at en større utskifting er påkrevet.

– Det er noen personer der som bør tenke seg om. De har ansatt og sparket trenere lenge. De dytter treneren foran seg når det går dårlig, og sitter selv i gode og onde dager. Det beste hadde vært om hele styret hadde stilt plassene sine til rådighet og latt medlemmene bestemme.

I utakt

Hvem bør få den permanente jobben som Rosenborg-trener?

– Det vil jeg ikke mene noe om. Men jeg ser at det er en stor utfordring. Jeg ser ikke det ytre presset som det store problemet. Det er like mye internt. Rosenborg er en klubb som er i utakt med tiden i måten å organisere seg på.

– Hva med Nils Arne Eggen?

– Om Nils Arne hadde vært ved sin fulle kraft, burde han absolutt vært et alternativ i dag.

– Ble du overrasket over tilsettingen av Kåre Ingebrigtsen?

– Ja, jeg må si det. Mange hadde gjettet på hvem som skulle komme. Ingen gjettet riktig.

Sprudlende

– Er det en god løsning?

– Kåre Ingebrigtsen er en veldig humørfylt personlighet. Han har en veldig god replikk og er sprudlende. Dette er akkurat de egenskaper Rosenborg trenger nå. Jeg tror derfor han kan være rett mann til å utløse energi på kort sikt. Det har vært nok tungsinn og gravalvor.

– Er han rett mann på lang sikt?

– Min betenkelighet er at han er en veldig uprøvd trener. Jeg tror at RBK må satse på en trener som har bred erfaring. Men jeg utelukker ikke at det kan være ham.

Ikke kontakt

ST gjorde tirsdag flere forsøk på å komme i kontakt med Erik Hoftun. Etter å ha mislyktes med å få svar på Hoftuns telefon, ble det lagt igjen beskjed på Brakka om at Hoftun måtte ringe om han ønsket å svare på Kroksæters kritikk.

Også onsdag formiddag har vi prøvd å nå Hoftun, uten å lykkes.

PS! Les hva lokale fotballfolk mener om saken i onsdagens papiravis.

Les også:

Dette mener de om RBK-bråket