Torsdag formiddag ble det kjent at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har mottatt konkret informasjon om et nært forestående terrorangrep i Norge.

– Vi mottok nylig informasjon med tilknytning til en ekstrem islamistisk gruppe rekruttert i Syria som kan ha til hensikt å gjennomføre en terrorhandling i Norge, sa PST-sjef Benedicte Bjørnland på en pressekonferanse torsdag.

På pressekonferansen ba justisminister Anders Anundsen (Frp) alle nordmenn om å lytte til alle eventuelle råd politiet kommer med.

– Vi vet ikke hvilket mål, hvem som står bak eller hvordan et slikt mål er planlagt å gjennomføres. Situasjonen er at PST jobber med å få verifisert dette sammen med Etterretningstjenesten, opplyser Bjørnland.

Lensmann i Orkdal og Agdenes, Elisabeth Eriksen, sier at de så langt ikke har fått pålegg om å iverksette lokale tiltak.

– Vi vet ikke så mye mer enn det som har kommet ut så langt. Det er sagt at politidistriktene vil bli oppdatert utover dagen, sier hun.

– Så mannskap ved lensmannskontoret er ikke kalt tilbake fra ferie?

– Nei, svarer hun.

Eriksen sier også at beredskapen er som før; det vil si at de som vanlig har tjenestebiler ute og går og at politiet kan bevæpne seg.

– Det drives intens møtevirksomhet i Politidirektoratet nå. Vi bør få informasjon innenfor kontortida (klokka 15), sier lensmannen.

Fungerende politidirektør Vidar Refvik melder også at beredskapsnivået i Norge økes på grunn av trusselbildet.

- Folk vil primært merke vår beredskap ved at politi har økt tilstedeværelse ved grenseoverganger, innfartsveier, internasjonale flyplasser og togstasjoner. Politiet som patruljerer ved disse områdene vil være bevæpnet, sier Refvik.

Konklusjon: Det er foreløpig ikke gjort lokale grep i tilknytning til terrortrusselen mot landet, som ifølge PST skal gjennomføres innen få dager.