Etter at terrorvarselet for Norge gikk ut torsdag, skrev Songli, som er kommunestyrerepresentant i Orkdal, følgende status på sin Facebook-konto:

«Varselet for Norge de neste dagene. Godværet fortsetter , men med fare for terror på enkelte plasser.»

«Upassende status Atle», «det liker vi ikkje» og «veldig upassende» var reaksjonene som kom på Facebook. Songli hadde sletta statusen da ST tok kontakt.

Galgenhumor

– Hva mente du med det du skrev?

– Det ble varsla terrorfare. Det var en reaksjon. Det er ikke hver dag at Norge får fare for terroranslag. Vi reagerer ulikt. Det er en helt merkelig situasjon. Uvirkelig. Jeg burde ha visst bedre enn å prøve å se humoristisk på det. Det var et utslag av galgenhumor, sier Songli.

Ber om unnskyldning

Orkdal var sterkt berørt av terroren 22. juli 2011. Sondre Kjøren ble drept.

– Hvordan kunne du spøke med det?

– Jeg vet det. Det er helt forferdelig. Det finnes ingen unnskyldning.

– Vil du likevel be noen om unnskyldning?

– Ja, jeg legger meg langflat. Sier unnskyld. Det finnes ingen unnskyldning, og det er helt forferdelig. Jeg burde aldri ha skrevet det. Jeg er veldig glad for at folk sa fra så jeg fikk sletta det. Jeg har vært en idiot, rett og slett. Jeg er veldig lei meg, sier Songli.

Kan gjøre feil

– Hva tenker du om at du som kommunestyrerepresentant skriver noe slikt?

– Folk har forventinger til det vi folkevalgte skriver. Det er lett å trå feil. Vi må være klar over at det vi skriver ikke er privat. Det er utfordrende å handtere, jeg ønsker å være mindre formell til tider. Det er en vanskelig balansegang. Jeg er et menneske og kan gjøre feil flere ganger, så ærlig er jeg.

– Hvordan oppsummerer du dette?

– Det er en alvorlig sak, som det ikke bør spøkes med. Det var uvirkelig der og da. Jeg burde vite at terror bør en ikke spøke med, det var upassende å skrive. Jeg burde visst mye bedre.

– Jeg er veldig lei meg, sier kommunestyrerepresentant Atle Olav Songli