Torsdag formiddag ble det kjent at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har mottatt konkret informasjon om et nært forestående terrorangrep i Norge.

– Vi mottok nylig informasjon med tilknytning til en ekstrem islamistisk gruppe rekruttert i Syria som kan ha til hensikt å gjennomføre en terrorhandling i Norge innen få dager, sa PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Et par timer senere kom det pressemelding om at Sør-Trøndelag politidistrikt har økt beredskapen i forbindelse med at PSTs terrorvarsel.

– Økt beredskap betyr økt beredskap også her, sa lensmann i Orkdal og Agdenes, Elisabeth Eriksen.

Dette betyr ikke mer synlig politi i sentrumsgata eller på «vanlige» plasser. Eriksen og co har imidlertid valgt å oppgradere beredskapen i orkdalsregionen med én ekstra patrulje (to tjenestefolk) under Strandafestivalen i Gammelosen på Orkanger, som starter i ettermiddag.

– Festivalen har sine egne ordensvakter. I utgangspunktet skulle vi i helga som vanlig ha én patrulje på vakt i vår region. Når dette skjedde, øker vi med én slik at det er to patruljer på vakt, forklarer hun.

– Vil politiet være bevæpnet?

– Det er gitt bevæpningsordre. Det betyr at politiets våpen vil være synlig, sier Eriksen.

Våpen i denne sammenhengen er pistol i beltet.

Harald Moholt, fungerende politimester Sør-Trøndelag politidistrikt, sa i ei pressemelding i går at det vil være mobile uniformerte og sivile politienheter til stede på knutepunkter og ved enkelte sentrale objekter.

Torsdag ettermiddag var budskapet fra politiet: «Det er ingen grunn til å ta spesielle forholdsregler. Vi ber likevel folk være årvåkne. Ser du noe mistenkelig, ring politiet på telefon 02800. Ved akutte hendelser, ring 112».