I fjor «tapte» Bomvegselskapet E39 Øysand-Thamshamn 1,7 millioner kroner på at stadig flere bruker el-biler.

Trafikkmengden gjennom bomstasjonene på E39 Øysand-Thamshavn økte med tre prosent fra 2012 til 2013. Likevel ble inntektene til bomvegselskapet redusert med 100 000 kroner.

– Årsaken er hovedsakelig mer bruk av el-biler som passerer bomstasjonene gratis, forklarer Arne Grønset, styreleder i Bomvegselskapet E39 Øysand-Thamshamn.

Økt trafikkvekst

Årsberetninga til Bomvegselskapet E39 for 2013 viser at «tapet» på el-biler i 2012 var på en halv million, mens det i fjor økte til 1,7 millioner kroner. Og antall el-biler forventes å øke de nærmeste åra.

– Selv om veksten i antall el-biler forventes å øke, regner styret med at vi når målet om å ta ned bomstasjonene innen 1. oktober 2017, beroliger Grønset.

– Hvordan skal dere kompensere for «el-bil-tapet» i åra framover?

– Det blir med økt trafikkvekst, svarer han.

Flere folk

Grønset poengterer at orkdalsregionen har stor aktivitet og er i sterk utvikling. I tillegg er det tilflytting til området.

– Dette gjør at flere kjøretøy passerer bomstasjonene, sier han.

Bomvegselskapet E39 drifter fire bomstasjoner. Én er lokalisert på gammelveien på Øysand og én på nye E39 i Buvika. De to andre står henholdsvis på ny og gammel vei ved Thamshavn. De kreves altså inn penger på både gammel- og nyveien.

LES MER I STs PAPIRUTGAVE LØRDAG