Advokat Karl Bjørnar Olsen, som representerer Hemne Hotell i oppsigelsessaken mot tidligere daglig leder Bjarne Sæther, bekrefter overfor ST at partene har kontakt via epost.

Sæther bestemte seg for å hyre advokat etter at han ble oppsagt fra stillingen som daglig leder ved Hemne Hotell, en stilling han har hatt siden nyttår.

«Ekstern stilling»

His AS, som eier hotellet, gikk i forrige uke ut med en pressemelding med budskap om at de ønsker å skifte ut ledelsen i selskapet.

Ifølge pressemeldingen skulle Sæther over i en annen ekstern stilling – uten at dette var presisert nærmere, og Ann Marit Hofset var ansatt som ny daglig leder. Hofset var daglig leder fram til Sæther overtok.

Manglende måloppnåelse

Styreleder i Hemne Hotell, Leif Arne Hafstad, uttalte i ST forrige fredag at manglende måloppnåelse er bakgrunn for oppsigelsen.

– Selskapet har ikke nådd de økonomiske målene, og da er ett av tiltakene å ansette ny daglig leder.

Bjarne Sæthers advokat, Hans Christian Steenstrup, sier at det i Sæthers sak ikke er kommet noen oppsigelse som samsvarer med arbeidsmiljølovens bestemmelser, og at det heller ikke er grunnlag for oppsigelse.

– En oppsigelse forutsetter visse krav ifølge arbeidsmiljøloven, og dette er ikke et dokument som fyller disse kravene, sier Steenstrup.

Kontakt mellom partene

Steenstrup kan ikke si noe om hvorvidt Sæther ønsker erstatning eller sin gamle stilling tilbake.

Det han derimot kan si er at det er kontakt mellom partene i saken. Det bekrefter også Karl Bjørnar Olsen, som representerer Hemne Hotell i saken.

– Så vi får vi se hva som skjer framover. Vi håper det løser seg, sier Olsen.

Sykemeldt

Bjarne Sæther kunngjorde i en pressemelding sist fredag at han for tida er sykemeldt.