Mandag formiddag var prisen på drivstoff så lav at man nesten kjørte av veien i det man fikk se prisene på tavla lyse mot en. Mens diesel gikk for 11,99, måtte du betale 12,99 for en liter bensin hos Bunker oil på Kyrksæterøra mandag formiddag, mens konkurrentene lå noen ører høyere.

– Det blir nok litt spionasje på konkurrentene, men stort sett er det de som spionerer på oss. Vi ser de kommer kjørende forbi med jevne mellomrom for å sjekke prisene våre, og jeg må bare si at det er litt artig at vi kan «krige» litt, forteller daglig leder Tor Erik Wingan hos HOB verkstedsenter på Kyrksæterøra, hvor Ålesund-baserte Bunker oil har etablert en automatstasjon.

Tøff konkurranse

De tre bensinstasjonene Best, Esso og Bunker Oil har hatt en priskrig gående lenge. Og det er ingen ting som tyder på at de vil røyke noen fredspipe med det første.

– Konkurransen er knalltøff og det må vi bare forholde oss til. Samtidig må jeg innrømme at det også er litt spennende. Og selv om vi ikke tjener noe særlig på drivstoff, så har vi hatt volumøkning både på salg av drivstoff og andre varer hvert år siden «krigen» startet, forteller Geir Blakstad hos konkurrenten Best.

At Bunker oil har valgt Kyrksæterøra som «stridsarena», henger sammen med at det er stor gjennomgangstrafikk ut mot hytteområdene langs kysten – og da spesielt i helgene. Mens drivstoffprisene ligger rundt listepris mandag ettermiddag, går den gradvis ned utover i uka – med desidert lavest pris søndag kveld og mandag morgen.