Synnøve Spjøtvold er innehaver av Hemne blomster i Øragata på Kyrksæterøra. Hun forteller at forretningen alltid har hatt blomster og pynt stående ute i gata etter stengetid. Sommer som vinter.

– Det har vært slik bestandig hos oss, sier Spjøtvold som kan fortelle om mange gode tilbakemeldinger.

Alt får stå

Ikke minst fra folk som besøker Hemne, og som bor på hotellet.

– Vi får høre det av alle som kommer hit, at de er imponert over at det går an at så mye varer står ute. «Går det virkelig an at alle varene står ute hele døgnet?» spør de. Vi har nesten hele butikken ute, både dyre og rimeligere varer. Og det er ingenting som er kommet bort, sier Spjøtvold.

Første sommeren

Også mange orkdalinger har merket seg hvordan det bugner av blomster og planter utenfor Orkdal blomster, lengst nord i Orkdalsveien, til alle døgnets tider.

– Vi begynte med dette i vår. Så dette er første sommeren vi lar så mye stå ute hele døgnet, sier May Liss Storler ved Orkdal blomster.

– Får blomstene stå i fred?

– Ja, og det håper vi vil fortsette. Det ser mye triveligere ut for dem som ferdes langs gata, og så slipper vi en del arbeid.

Ifølge Storler er det ikke uvanlig å gjøre det slik på mindre steder.

– Men på Melhus har man et gjerde rundt, og i byen tas blomstene inn. Fortsetter det like bra, vil vi la blomstene stå ute hele tiden neste år også.