– Jeg er råheldig. Jeg koser meg, sier Daniel Hellstrøm, som er midt i joggeturen Oslo-Trondheim.

– Koser deg? Dette virker jo brutalt?

– Nei, dette er slett ikke brutalt. Jeg har og har hatt en kjempetur så langt, svarer Daniel, og hiver etter pusten – mens han jogger opp en bratt skråning like nord for Ringebu.

For dette er ikke kjendiskokken fra TV som rydder opp. Dette er Daniel Hellstrøm fra Orkdal som jogger opp.

Føles herlig

– Hvordan føles det, akkurat nå og så langt på joggeturen?

– Kjempeflott. Jeg er heldig. Har hatt godvær hele veien og fram til Ringebu. Var et regnskyll i går, men ellers supre værdager. Dessuten er jo en sånn tur langs pilegrimsleia mektig når det gjelder naturopplevelser, sier Daniel.

Når Daniel jogger sine nesten fem mil for dagen har han bare en liten sekk på ryggen. Men ikke langt unna befinner kona Margit Sødal seg. Hun kjører følgebil og er en viktig støtte for Daniel i hans spesielle pilegrimsutfordring.

Over halvveis

Margit har vært med helt siden starten da de forlot huset på Fannrem, og kjørte til Oslo, sånn at Daniel kunne ta på seg joggeskoene og starte på sine 650 kilometer til fots.

Hellstrøm jogger den pilegrimsleia mellom Oslo og Trondheim som går i bue via Hadeland og Gjøvik. 65 mil. Han følger et skjema på i underkant av 50 kilometer daglig, og da vi snakket med han på telefonen i går, var han kommet noe over halvveis. Og følte seg i bra form, selv om han nå har begynt å kjenne på muskler som han trodde ikke fantes på kroppen.

LES HELE SAKEN I PAPIRUTGAVEN AV ST FREDAG.