Eesti Höövelliist OÜ er navnet på selskapet som har kjøpt alle aksjene i Rindalslist AS. Det opplyser rindalsbedriften i en pressemelding. Oppkjøpet får ingen konsekvenser for verken ansatte eller ledelse, opplyses det. Daglig leder Jan Romunstad og markedssjef Hege Gåsvand fortsetter i sine stillinger. Gåsvand har stor tro på en positiv utvikling for selskapet og lokalsamfunnet.

Stor europeisk aktør

Oppkjøpet begrunnes med at det for tiden skjer store markedsmessige forandringer i bransjen, med konsolideringer og økt konkurranse fra utenlandske leverandører. Eesti Höövelliist OÜ er en av Nord-Europas største produsenter av listverk, og eies av Pomona-gruppen AB.

Andrus Rooks, som er daglig leder i Eesti Höövelliist OÜ, meddeler at de tar sikte på fortsatt vekst og økt aktivitet for selskapet.

- Vi tror på en god framtid sammen med folkene i Rindalslist AS, fastslår han.

Langvarig samarbeid

Eesti Höövelliist OÜ eier også EHL Prolist AB og Prolist Nordic AB, som produserer og distribuerer listverk i Sverige.

Rindalslist skriver i pressemeldingen at partene kjenner hverandre godt gjennom et tett samarbeid i snart ti år, og at overgangen til nytt eierskap dermed blir enklere.

Rindalslist AS ble stiftet i 2001, har 35 ansatte, og er søsterselskap til Rindalshytter AS. I 2015 hadde selskapet en omsetning på 120 millioner kroner, og et resultat før skatt på 11,3 millioner. Største aksjonær i selskapet har vært Gåsvand eiendom AS.