Pelsdyroppdrettere fra hele landet var i slutten av august samlet til den årlige riksutstillinga, som denne gangen ble arrangert på Hamar. Hamarhallen var fylt med rev- og minkskinn, og disse ble vurdert etter ulike kriterier.

Oppdrettere fra Trøndelag var også godt representert, hovedsakelig med ulike reveskinnstyper, men også med minkskinn, og flere av disse kunne ta med seg premie heim.

Tre skinn

For å kunne stille med skinn på utstillinga kan hver deltaker mønstre én lott med tre skinn i hver av hovedtypene sølvrev, blårev og shadow. Lotten blir bedømt etter pelskvalitet, karakter og renhet samt størrelse på skinnene. Poengene fir de tre enkeltskinnene i lotten summeres sammen til samlet poengsum for lotten. For sølvrev er maksimal poengsum 204 poeng, mens det for blårev er 141 poeng.

Det er også mulighet for å stille med enkeltskinn på utstillingen, men dette gjelder hovedsakelig for mutanttyper som gullrev eller platina. Disse kan oppnå maksimalt 71 poeng.

Lokale premier

Lokale oppdrettere markerte seg godt under utstillinga, i år som i fjor. Arild Selbæk fra Lensvika fikk poengsummen 196, og premie for beste treskinnslott for sølvrev. I denne lotten lå også skinnet som ble kåret til det beste enkeltskinnet av rev på hele utstillinga, og det ga Selbæk vandrepremien for sølvrev.

Sambygdingen Ole Ysland ble premiert for beste platinaskinn, og oppnådde 65 poeng.

I tillegg ble Helene og Nils Lykkja premiert for beste treskinnslott for blårev, med poengsummen 128.

Hamarhallen var fylt opp av reve- og minkskinn fra hele landet under riksutstillinga. Foto: Privat