HMS-prisen for 2014 ble onsdag delt ut til Orkdal Energi, da medlemmene i HMS Tjenesten Orkladal var samlet til tradisjonell julelunsj på Terna.

– Prisen går til en bedrift som har vært medlem i HMS Tjenesten i mange år, og vi har dermed fulgt godt med over tid. Den utmerker seg for sitt arbeid med det psykososiale arbeidsmiljøet, og er klar på at et godt arbeidsmiljø er like avhengig av trivsel for medarbeiderne som om støy og farlig redskap, sa daglig leder for HMS Tjenesten Orkladal, Elisabeth Lund, i forkant av prisoverrekkelsen.

Lavt sykefravær

Orkdal Energi kan for øvrig for andre år på rad vise til et sykefravær på under 1 prosent, og har ikke registrert skader siden 2004.

– Dette var veldig gledelig, og overraskende. Vi håper og tror vi jobber godt med HMS, men har fortsatt utfordringer, sa daglig leder Eirik Jørum da han sammen med verneombud Per Arve Søyseth tok imot prisen på vegne av Orkdal Energi.

Prisen ble opprettet i fjor, og kraftselskapet er dermed historiens andre HMS-prisvinner. I fjor fikk Washington Mills den aller første HMS-prisen.