Etter tre år med underskudd, og tall som viser at også 2014 trolig også ender med underskudd, vedtok styret i T-Komponent AS 26. januar å legge ned produksjon av limtre ved anlegget i Rindal.

Vedtaket innebærer at vel 10 ansatte mister jobben i selskapet.

Underskudd

T-Komponent AS har i de tre siste årene (2011 – 2013) hatt underskudd i regnskapene. Løpende regnskap for fjoråret viser samme trend, og også 2014 vil ende med et underskudd. Det går fram av ei pressemelding som ble sendt ut tirsdag kveld.

I løpet av 2013-14 ble det gjennomført en prosess som både omfattet nedbemanning og andre kostnadsbesparende tiltak. Men kostnadsreduksjonen ga ikke ønskede resultater, siden selskapet samtidig tapte omsetning.

Ifølge pressemeldinga er det utarbeidet framtidige prognoser for både egenproduksjon og trading, som viser at selskapet ikke vil klare å forsvare en limtreproduksjon med positive resultater.

Avvikler

– Vi klarer heller ikke å se at den negative salgsutviklingen vil snu på kort eller lang sikt. Som en konsekvens av den negative utviklingen har vi dessverre ikke funnet grunnlag for å videreføre limtreproduksjonen i selskapet, heter det i pressemeldinga, som er signert styreleder Finn Talgø og daglig leder Elmer Talgø.

Limtreproduksjonen skal avvikles fra 1. juli 2015, og de berørte ansatte, rundt 10, vil bli tilbudt en oppsigelsestid til dette tidspunktet.

Berømmer de ansatte

– Det er med sterk beklagelse at styret ikke finner grunnlag for videre produksjon, og vi berømmer de ansatte for å ha vist stå på-vilje og pågangsmot til tross for økonomisk vanskelige tider.

Vedtaket innebærer at selskapet nå skal konsentrere seg om salg av byggvareprodukter, og i all hovedsak import for videresalg.