I løpet av ettersommeren og høsten har kunder hos bedriften tapt et sted mellom 20 000 og 30 000 kroner ved at kortene er blitt tappet for kontanter, eller er belastet ved internettkjøp. Etter det politiet vet så langt tyder alt på at kundene har overlatt bankkortet til betjeningen, i enkelte tilfeller fordi det var «feil» på terminalen.

Omfattende svindel

Minst ni kunder har av forskjellige grunner overlatt bankkortet sitt til betjeningen, som har tatt disse med på bakrommet. I prinsippet er dette nesten det samme som å overlate lommeboka til en ukjent. Personene er blitt svindlet for beløp fra 1 500 kroner og opp til 8 500 kroner. I enkelte tilfeller har korteierne greid å stoppe belastning av beløp på kontoen i forbindelse med netthandel.

Politioverbetjent Tor Kristian Haugan sier til ST at politiet følger opp med nye avhør, og avventer flere mulige svindeltilfeller. Foreløpig vet politiet heller ikke om det er flere ved bedriften som er involvert i svindelen med kundenes bankkort.

Lånte dokumenter

Politiet har foretatt avhør ved bedriften, og i den sammenheng avslørte de også at en utenlandsk statsborger som jobbet ved bedriften, ikke hadde arbeids- og oppholdstillatelse i Norge. Mannen hadde i desember i fjor fått avslag på oppholdstillatelse i Norge og skal i løpet av kort tid sendes ut.

Overfor utlendingsmyndighetene har han opplyst at han frivillig vil reise fra Norge. Mannen, som for tida bor i Orkdal, hadde skaffet seg arbeid på bakgrunn av skattekort og arbeidsdokumenter han har lånt av en kamerat, som har arbeids- og oppholdstillatelse i Norge. Han har oppholdt seg i Norge i snart et års tid under falsk identitet. Arbeidsgiver ved bedriften har overfor politiet opplyst at han ikke visste at mannen jobbet under falsk identitet.