Onsdag 9. april åpner de dørene til Frøken Ull på Melhustorget.

– Jeg har jobbet på Jens Hoff på Trondheim Torg og har opplevd strikkebølgen vi har hatt de siste åra. Nå tar jeg konsekvensen og starter for meg selv, ler Anne Karin Bliksås som har vært ivrig strikker siden 10-årsalderen.

Det har også datteren Kristine som også lærte seg å strikke som tiåring.

På skinner

På Melhus er folk svært godt fornøyde over at det endelig åpner en garnbutikk på stedet. Det er også grunnen til at mor og datter Bliksås nettopp valgte Melhustorget.

– Folk er nysgjerrige på butikken og gleder seg til at vi åpner, sier Anne Karin.

Planlegginga og oppbygginga av butikken har gått relativt fort. I januar kom mor og datter i tanker om å starte garnbutikk og siden har det gått i rekordfart.

– Det har gått på skinner både når det gjelder lokaler og finansiering, sier Anne Karin og Kristine Bliksås som er strålende fornøyde med plassering i første etasje i Melhustorget vis à vis Melhus bakeri.

Fagbutikk

De hektiske dagene før åpning, gjaldt det å få garn og mønsterhefter på plass samt alt tilbehør som hører strikkinga til. I hyllene er det fullt opp av lekkert garn både i ull, bomull, silke, lin, alpakka. Noe av garntypene er klassiske, men andre er mer sjelden vare som blant annet garn fra Svarta fåret, Kauni og Regia.

– Vi skal være en fagbutikk der kundene kan få gode råd og veiledning. Det er forskjellen på å handle på nettet, sier Anne Karin Bliksås.

Strikkekaffe og strikkete

Det er også viktig med tilbehør som strikkepinner, knapper, glidelås, sytråd og emblemer.

– Vi har også strikkekaffe, strikkete og strikkesjokolade, smiler mor og datter som begge er innstilt på mye arbeid, lange dager og at strikkedilla skal leve i mange år framover.

Når de åpner 9. april, noen dager før påske, er det i alle fall ingen som skal være nødt til å være foruten strikketøy i påska.