På grunn av en snøfattig vinter flere steder, har steinleggerne dukket opp rekordtidlig i år. De første steinleggerne er allerede er i full gang i deler av deler av landet, inkludert Midt-Norge.

Dyrt og dårlig

– Politiet, Skatteetaten og Arbeidstilsynet advarer mot å engasjere useriøse steinleggere. Mange gjør dårlig arbeid, de opptrer truende, og forbrukerne kan selv bli økonomisk ansvarlig, sier regiondirektør Stig Magnar Løvås i Arbeidstilsynet Midt-Norge i ei pressemelding.

Løvås peker på at de useriøse aktørene opererer på siden av loven, og utnytter svakerestilte arbeidstakere. Han mener forbrukerne bør være bevisst på hva de bidrar til hvis de kjøper svarte tjenester.

Mange huseiere har fått tilleggskostnader på grunn av at steinleggerfirmaet de benyttet ikke betalte moms eller andre avgifter. Forbrukere som benytter useriøse steinleggere risikerer dessuten å betale dyrt for et dårlig resultat.

Ga resultater

Ifølge Arbeidstilsynet forsøker en del aktører å fremstå som seriøse. Men at de kan vise til at de er registrert i Brønnøysundregisteret er ingen garanti,

Politiet, Skatteetaten og Arbeidstilsynet samarbeider om å gjennomføre tilsyn, og det er etablert et team av inspektører som alle har fullmakt til å gjennomføre tilsyn på tvers av regionsgrenser.

Lignende aksjoner ble gjennomført også i fjor, og de ga resultater. Useriøse steinleggere forlot landet, og flere ble utvist.