I tillegg til deltagelse fra stortingsrepresentanten Kjell Ingolf Ropstad og fylkestingsrepresentant Karin Bjørkhaug, ble det opplyst om at «Tenåringsjenter fra Rennebu deltar» på det årlige seterstevnet på seteren til Ingunn og Lars Uv.

Dette ble det enkelt for noen å lage morsomheter av på nettsamfunnet Twitter. «Kom, kom! Det kjem tenåringsjenter! @KrFNorge #valflesk», skriver en bruker, som legger ved bildet av annonsen.

– Står det tenåringsjenter? I annonsen sendt fra oss står det tenåringer, men det er morsomt det. Jeg tror Krf i Rennebu tåler dette, sier lokallagsleder Jostein Martin Landrø.

Innertier

Han sier at det var lokale tenåringsjenter som sang og bidro på stevnet, og at meningen med dette var å få flere ungdommer til å komme.

– Vi ønsker å ha med ungdommer, og ser at det er mange som enda ikke er stemmeberettiget som er nyinnmeldt i partiet. Slik sett er det jo en innertier dette. Vi må få med oss ungdommene, og oppmøtet har vært helt fantastisk, sier Landrø, som tar det hele med et smil.

Fornøyd

Landrø sier at stevnet var en suksess, med over 100 personer til stede. Også værgudene hadde tatt turen til Rennebu.

– Vi har et stort møtetelt, men der var det omtrent bare lydmannen som satt. Jeg er veldig glad og fornøyd med stevnet, inklusive ungdommenes bidrag.

Landrø trekker frem Ropstad sitt budskap som dagens høydepunkt.

– Han var fantastisk innformativ, og man får lyst til å være med i politikken etter å ha hørt på han.

Karin Bjørkhaug (KrF) og leder i KrF Rennebu, Jostein Landrø, deltok begge på seterstevne sist helg. Arkivfoto