Gammelt utstyr har gjort at idrettslaget I Meldal må anskaffe ny plenklipper. For å få budsjettet på 65 000 kroner til å komme i land, har idrettslaget søkt kommunen om støtte på 13 000 kroner.

Søknaden behandles i formannskapet på onsdag, men rådmannen anbefaler i saksutredningen at søknaden avslås.

«Meldal kommune har fordelt drifts- og aktivitetstilskudd til lag og foreninger for 2016, og med det er budsjettet oppbrukt og tilskudd til nye formål på dette området finnes ikke. I driftsbudsjettet knyttet til søknad om drifts- og aktivitetstilskudd er oppført kroner 50 000 til utstyr, men ikke spesifisert at plenmaskin er tatt med i betraktning. Meldal IL søkte om 100 000, fikk tildelt kroner 83 333 i drifts- og aktivitetstilskudd. Saksbehandler velger på dette grunnlag å avslå søknaden om tilskudd til innkjøp av plenmaskiner», står det i saksfremlegget.

Kølmoen benyttes hver kveld til fotballtreninger og fotballkamper for de yngre årsklassene. I tillegg benyttes den daglig av Meldal barne- og ungdomsskole, og rådmannen skriver at skjønner at en arena med så stor aktivitet trenger grundig vedlikehold og klipping av banen.