Hovedutvalg for landbruk og tekniske tjenester i Meldal skal onsdag behandle en søknad om dispensasjon fra kommuneplanens arealdel. Det er Direktoratet for mineralforvaltning som ønsker å bygge et nytt anlegg for rensing av gruvevannfra Wallenberg gruve.

Anlegget skal erstatte det gamle renseanlegget i området. Dette har for liten kapasitet, og har store driftsproblemer, opplyser rådmannen i saksfremlegget.

Det nye anlegget består av en bygning på cirka 210m², som skal inneholde blant annet selve renseanlegget, med to reaktortanker og én innblandingstank for innblanding av kalk til det forurensede vannet.

I tillegg består bygningen av teknisk rom med et kontrollrom, sanitærrom og garderobe. På utsiden av bygningen mot sørvest skal det plasseres en kalksilo med en høyde på cirka 15,7 meter.

Tomten for renseanlegget ligger på kommuneplanens arealdel i et LNFR-område, hvor det ikke er tillatt å bygge noe annet enn det som er relatert til landbruk- og reindriftsnæring. Arealet er et gammelt gråbergsdeponi, opplyser saksbehandler.

Les også:

Vil ikke dekke til bergvelt

Slik skal gruveutslippene på Løkken renses