Torsdag 27. august er det duket for paneldebatt i samfunnshuset.

– Det åpnes selvsagt for spørsmål fra salen, så nå er muligheten til å møte partiene samlet før valget, sier Linn Annett Brå Østgaard, i Tverrpolitisk liste (TvP).

Lokalt og fylke

Odd Ustad, som har god kunnskap om Agdenes kommune, er hyret inn som møteleder. I tillegg til at partiene deltar med sine lokale listetopper, kommer også fylkespolitikerne Gunn Iversen Stokke (Sp), Kirsti Leirtrø (Ap) og Torhild Aarbergsbotten (H). Alle unntatt KrF har sagt at de stiller i debatten.

– Dette blir en arena for partiene til å lufte hva de mener om ting, og for publikum til å få greie på hvem de vil stemme på. Kanskje noen ligger på vippen, og vil stille oppklarende spørsmål. Det er lov bare å være observatør også, man trenger ikke stille spørsmål, sier Østgaard.

Hun mener det vil bli et spennende valg i Agdenes i år, med ei ny liste (Miljøpartiet de grønne), og nye folk og toppkandidater på flere av listene.

Miljøpartiet

– Hva tror du blir temaer i paneldebatten?

– Helse- og omsorg, skole, kultur og fritid, kommunikasjon og næringsutvikling. Jeg tror også at fv 710 kommer til å bli et stort tema. Det har gått igjen hvert år, sier Østgaard.

Hun mener det vil være interessant for mange å høre hva det nye partiet, Miljøpartiet de grønne, står for i Agdenes.

Tilbyr skyss

– Vi tilbyr skyss til debatten. De som trenger det, kan ta kontakt med Marit Jonassen. Ellers blir enkel servering av kaker og kaffe, sier Østgaard, som håper mange kommer for å høre partiene og sammenligne hva de står for foran valget.

Disse som stiller i debatten, i tillegg til de nevnte fylkespolitikerne, er: Elisabet Selås (Sp), Hans B. Meland (Ap), Jan Grønningen (H), Ingrid Elshaug og Mona Størdal (MDG), Oddvar Indergård (FFB), Arild Røland og Linn Annett Brå Østgaard (TvP).