Mandag kveld inviterer Skaun idrettsråd til folkemøte i Børsa samfunnshus. Bakgrunnen er at rådet ikke er fornøyde med politikernes prioriteringer og fordeling til idretten i kommunen.

– Det har vist seg i budsjettår etter budsjettår at politikerne kun verdsetter den store frivillige innsatsen med ord og ikke i handling, heter det i invitasjonen til møtet.

Idrettsrådet har derfor gitt alle de politiske partiene et sett med spørsmål om temaet, som de vil få sjansen til å besvare på møtet.

Her er lista med spørsmål:

¤ Skal Skaun prioritere motorsenter eller svømmehall?

¤ Hva med gratis halleie for barn og unge?

¤ Hvilke anlegg bør finnes i Skaun, og hvor stor skal støtten til anleggene være?

¤ Bør ikke Skaun kommune ha en ansatt med kun idrettsfokus?

¤ Hvilken rolle skal den organiserte idretten spille i folkehelsearbeidet?

¤ Hvordan engasjere de uorganiserte.

Tyngde

Idrettsrådet har fått med seg organisasjonssjef Kjell Bjarne Helland og utviklingskonsulent Ivan Leraand fra Sør-Trøndelag idrettskrets for å få idrettsfaglig tyngde.

Idrettsrådet håper at mange møter opp. Folk får mulighet til å stille spørsmål til politikerne, og politikerne får sjansen til å svare.

Slik skal velgerne i Skaun som synes idrett og fysisk aktivitet er viktig, kunne vite hvem de skal stemme på, ifølge invitasjonen.

Skaun idrettsråd inviterer til folkemøte og utfordrer politikerne på om de vil prioritere motorsenter eller svømmehall. Arkivfoto