- Jeg er utrolig glad for at allle partier - Høyre, Frp, Venstre, Ap, SV, KrF og Rødt - stilte seg som medforslagsstillere, og stemte enstemmig for at fylkeskommunen nå søker Riksantikvaren om unntak fra vernebestemmelsene for den gamle parsellen rundt Klinghåmmårn. Skal vi få gjort noe med svingen, er vi helt avhengige av å kunne gå inn i terrenget, og da i berøring med den gamle jernbanetraseen. Nå håper jeg at dialogen opp mot vernemyndighetene blir god, slik at vi kan få til ei løsning og komme igang med veibygging så snart som mulig, sier Torhild Aarbergsbotten (H) i en kommentar etter vedtaket.

Alle partiene stilte seg bak forslaget fra Høyres gruppeleder.

Søker om unntak

Karin Bjørkhaug, som er leder for samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune, er også glad for vedtaket. Og mener det er verdt å ta denne runden for å finne ei best mulig løsning når det gjelder trafikksikkerheten rundt Klinghåmmårn.

– Det er slik at vi har kommet lengst med det som er enklest, utbedring av Skjøtskift bru, som i dag fungerer som en fartsbegrenser. Men dette er å gjøre tiltak i gal rekkefølge. Nå kan vi holde fokus på det viktigste først: Å finne ei god og framtidsretta trafikkløsning forbi Klinghåmmårn, sier hun, og håper på støtte også fra kommunene Meldal og Orkdal.