Etter mye skadeproblemer var Alsaker Elax endelig tilbake som en vinner på Leangen for to uker siden. I forkant av lørdagens V75 på Leangen håpet eier og trener Ronny Garberg at helsa fortsatt var god:

- Er hesten frisk og rask, tror jeg han kan bli farlig, sa Garberg, som eier hesten sammen med kona Elin.

Overlegen

Og det skulle vise seg at Alsaker Elfax var friskere og bedre enn noen gang. Med Thomas Mjøen i sulkyen fikk hesten marsjordre til tet. Og da det tutet for oppløp, var ingen i nærheten av å kunne true orkdalingen. Ekvipasjen bare seilte unna til overlegen seier verdt hele 50 000 kroner. Dermed står unghesttalentet som flere spådde ville bli en elitehest med to seirer og 68 000 kroner innkjørt på to forsøk i 2017. Og trolig bler det mer.

Torkil Steinshaug har virkelig fått fart på skadeforfulgte Ragazzo. Lørdag kom årets andre strake seier.

Har løsnet

En forsmak på at lørdagens V75 kunne bli en flott dag sett med lokale øyne, kom allerede i dagens første løp - et løp utenfor V75-ramma. Torkil Steinshaug har utrolig flotte resultater å vise til de siste 10, 15 årene, men de siste par årene har det gått litt tråere. Nå ser det imidlertid ut til å løsne for alvor. Skadeforfulgte, men høyst kapable Ragazzo, hadde få problemer med å innfri som stor favoritt i dagens første løp.

Dette var Ragazzos andre strake seirer på to uker. Steinshaug kunne samtidig glede seg over at stallhestene Hidden Secret og Midnight Moon tok sterke fjerdepremier i henholdsvis V75-4 og i V75-finalen.

Ronny Garberg har trent godt med Alsaker Elfax.

Tredobblet lokalt

Det var ikke bare orkdalinger som hadde grunn til å juble på Leangen sist lørdag. At tre lokale hester kler hele seierspallen på en vanlig V65-dag på Leangen, er ikke sjelden vare. Men tredobbelt lokalt i V75, er desto sjeldnere og ikke minst imponerende. I spissen for denne lokale trippelen sto hemnetraveren Federal Crown, som eies av Ivar Haugen men som trenes av svigerdatteren Inga Siri Berg. Federal Crown avsluttet fjoråret med tre strake seirer, og teamet bak hesten var naturlig nok veldig spent på årsdebuten. V75 er tross alt mye tøffere enn vanlige «hverdagsløp», men etter maktdemonstrasjonen lørdag virker det som om hemnværingen rett og slett er bedre enn konkurrentene i grunnlaget. Hestens faste kusk, Ragnhild Bjørnbeth, hadde nemlig ingen problemer med å avvise konkurrentene nedover oppløpet, og faktisk er det ingen som vet hvor god denne hesten egentlig er. Det er nemlig lenge siden hesten har måttet ta ut alt for å vinne, og dermed er det ikke godt å vite hvor mye som er spart.

Sølvplassen i dette løpet gikk til rindalingen Danny Delight, som eies og trenes av Irene Løfaldli fra Rindal. Andreplassen var verdt 20 000 kroner, og dette var den talentfulle fireåringens tredje strake andreplass.

Tredjemann på den lokale pallen ble Knut Breiviks Baltic Hall, som fikk 12 000 kroner for innsatsen.

Lokale resultater V75 Leangen:

1. løp: 1) Ragazzo 1.17,6, 6) MS Capisce 1.18,0

2. løp: 5) Bernard 1.31,7, 6) Agaton Faks 1.31,7

V75-1: 1) Alsaker Elfax 1.29,5, 5) Lauvås Dina 1.30,2, 6) Sindor X 1.29,4

V75-2: 1) Federal Crown 1.18,0, 2) Danny Delight 1.18,3, 3) Baltic Hall 1.18,4

V75-3: 5) Rebekka 1.29,4

V75-4: 4) Hidden Secret 1.16,2, 5) French Pride 1.16,2

V75-7: 4) Midnight Moon 1.15,4

Ronny Garberg har trent godt med Alsaker Elfax.