Endelig lyktes det Ingunn Aspli å få hele Norges langrennsdronning, Marit Bjørgen, til Bergmannskonferansen.

- Veldig artig

Torsdag 20. april åpnes dørene i idrettsbygget på Løkken for Bergmannskonferansen. Det er Ingunn Aspli som gjennom firmaet sitt, Moment Events, arrangerer konferansen, og i år gjør hun det for tolvte gang.

- Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så langvarig, men det har vært veldig artig, sier Aspli som synes det er ekstra artig å arrangere konferanse nå om dagen. Hun har nemlig fått napp hos en av dem som i mange år har stått svært høyt på ønskelista over foredragsholdere. Nemlig Marit Bjørgen.

Ingunn Aspli skal i år arrangere Bergmannskonferansen for tolvte gang.

Takker for god hjelp

- Jeg har prøvd å få Marit Bjørgen til konferansen i årevis, og jeg vil takke Sparebank 1 Midt-Norge for at det endelig gikk. For å greie å holde et godt nivå på foredragsholderne, er jeg avhengig av gode støttespillere og venner av konferansen, sier hun og nevner spesielt Aasmund Lie i Sparebank 1 på Orkanger.

- Lie har stått på som en helt for at jeg skal få Bjørgen til Bergmannskonferansen. Sparebank 1 er sponsor for skilandslaget, og har dermed anledning til å «bruke» utøverne på utvalgte arrangement. Jeg er svært glad for at Bergmannskonferansen er valgt som ett av disse.

Sterk historie

Årets konferansetema er vekst, teknologi og endring.

- Temaet er knyttet til ulike perspektiver ved vekst, teknologi og endring. Forskere sier at vi vil se en teknologisk utvikling de neste tre årene som er like stor som de siste tretti. Hvordan påvirker dette samfunnet, bedrifter og individ? Hvordan møter vi endringer? Og hvordan kan dette bidra til positiv vekst for samfunnet, sier Aspli.

Når det gjelder Bjørgen, skal hun snakke om sine erfaringer fra idretten.

- Hun har en sterk personlig historie, og vet bedre enn de fleste hva de vil si å prestere under press, sier Aspli og legger til at Bjørgen er mye mer enn en flink langrennsløper.

- Hun er en merkevare, en nasjonalskatt. Ski-Norge er en del av identiteten vår, og Bjørgen har forvaltet rollen sin med integritet og ryddighet. Det kreves sterk psyke for å bære ansvaret en slik rolle innebærer.

Prisutdeling

I år som de tre foregående årene blir det utdeling av Bergmannsprisen. Dette er et samarbeid mellom Bergmannskonferansen og Trønderenergi.

Prisen skal hedre stayerne som på tross av ulike utfordringer, har lyktes over tid.

Prisen er en statuett og 100 000 kroner.

- Invitasjon til å nominere en kandidat er sendt ut til alle kommuner i Sør-Trøndelag. Frist for å sende inn sin nominasjon er 15. mars, og vi håper på mange gode kandidater i år som tidligere år.

catharina.morken@avisa-st.no

928 30 284