Hemne

Det er hovedargumentene for at Hemne får et nytt billettsystem. I første omgang omfattes det av kulturarrangement og kinoforestillinger.

Koster 60 000

Tiltaket er et samarbeid mellom Frivilligsentralen, Hemne kommune og nettstedet hemneportalen.no. Denne uka ble det presentert og demonstrert i Kulør'n.

Det ble solgt i underkant av 10 000 billetter til ulike kulturarrangement i fjor, anslagsvis 1500 fra Frivilligsentralen. Øvrig salg ble gjennomført i egenregi av de ulike arrangørene eller lagt ut i ulike butikker. I tillegg ble det solgt 2500 kinobilletter.

— Vi trenger en løsning og et felles system, sier Svein Waade, fungerende daglig leder ved Frivilligsentralen i Hemne.

De endte opp med en løsning som heter eBillett fra Dialog eXe i Bodø. Det brukes av kulturhus og kinoer over hele landet. Dette gir en investeringskostnad på 60 000 kroner, samt årlige driftskostnader på 45 000 kroner.

Reserverer ikke

Billettsystemet blir Frivilligsentralens eiendom. De står også for driftinga. Alt billettsalg går inn på én konto, der leverandøren skal ha fem kroner pluss ei avgift på 2,8 prosent av billettpris. Arrangørene kan selv velge om de justerer opp billettprisene tilsvarende for å unngå inntektstap.

Billettsystemet blir integrert med hemneportalen.no, der billetter kan kjøpes og betales. Du mottar da en epost med billett. Alternativt kan du benytte appen.

Det vil for øvrig fortsatt være mulig å kjøpe billetter ved oppmøte på Frivilligsentralen og «i døra» på de ulike arrangementsdagene. Men det blir helt slutt på å reservere billetter telefonisk.

Hemnerevyen først ute

– Vi håper på mer fokus på kulturarrangementene i kommunen, de blir mer tilgjengelige, vi håper på mer billettsalg og at vi trekker flere folk utenfra. Innbyggerne vil også oppleve kulturlivet mer profesjonelt og at det vil løfte både arrangører og aktører, sier Svein Waade.

Målet er å selge 80 prosent av billettene til et arrangement på nett.

Hemnerevyen blir prøvekanin for det nye systemet før revyhelga 17. og 18. februar.

Åpent for flere

At systemet nå omfatter kun kulturarrangement og kino, har ingen sammenheng med at andre bevisst er «valgt bort». Det kan eksempelvis være aktuelt for KIL/Hemne, som omsetter flere tusen billetter på en sesong, å bli en del av det – dersom klubben selv ønsker det.

— Det er ikke noe hindre for at andre kan melde interesse for å bli med, sier enhetsleder for kultur, Reidar Klungervik.