«Jeg gleder meg til den dagen vi skriver under kontrakt med en leietaker», sa Ola T. Heggem i ST 13. januar. I går kom den store dagen.

Ordføreren er styreleder i eiendomsselskapet T-komponent Bygg AS, og var både glad og lettet da signaturene kom på plass i går.

Det er den lokale bedriften Rindalslist som nå i første omgang har gått inn en kortsiktig avtale.

— Jeg ønsker ikke å utdype begrepet kortsiktig noe nærmere akkurat nå, sier Ola T. Heggem.

Ny kjedeavtale

Daglig leder Jan Romundstad i Rindalslist sier bedriften står overfor en vekst på ca. 50 prosent i tida framover. Det betyr at omsetninga på 135 millioner kroner i fjor, øker med ca. 70 millioner kroner.

— Vi har inngått en ny kjedeavtale. Det forklarer veksten. Det betyr også behov for seks til åtte nye heltidsstillinger som vil omfatte pakking av lister og kanskje noe i administrasjonen, sier Romundstad.

Rindalslist utvider betydelig, og tar i bruk deler av det svære T-komponentbygget. Både ordfører Ola T. Heggem og daglig leder Jan Romundstad var fornøyd i går. Foto: John J. Storholt

Plass for flere

Rindalslist vil beholde sine eksisterende lokaler på Bjergin Industriområde.

— Det er snakk om en ren ekspansjon, der vi snarest må gå til innkjøp av trucker, lagerinnredninger, skannere, materialvogner, og så videre. Dette blir nesten som ei ny bedrift i Rindal, sier han.

Romundstad regner med å være på plass i løpet av en måneds tid. Han har så langt ikke satt noen dato for offisiell åpning.

Les også: Rindalslist er solgt

Bedriften vil imidlertid ikke legge beslag på all plassen.

— Det vil bli areal til gode, og interesserte kan kontakte enten oss direkte eller T-komponent Bygg AS.

Måtte holde tett

Det er minst to årsaker til at Ola T. Heggem var en glad mann i går. For det første er det i seg selv gledelig når lokalt næringsliv ekspanderer og trenger mer areal. Men det er også gledelig for ordføreren å få «avsløre» litt hva som har skjedd i tida etter 1. juli 2015, da T-komponent stengte dørene.

— Det er nok mange som har stusset over hvor lite som har skjedd siden den gangen. Men faktum er at vi har stått på og jobbet hele tiden med aktuelle leietakere. Men jeg har hele tida blitt bedt om å holde tett om hvem vi har hatt dialog og forhandlinger med. Derfor har ikke gjort annet enn å gi formannskapet og noen få på rådhuset oppdateringer om situasjonen, sier Heggem.

Plan A og B

Når det gjelder Rindalslist, kaller han selskapet særdeles tålmodig og ryddig.

— Fram til september i fjor, hadde vi en plan A med en ekstern aktør, med Rindalslist som plan B. Dette var Rindalslist innforstått med og det å stå på venteliste var en situasjon de aksepterte. De var solidarisk overfor rindalssamfunnet og muligheten for å få tilført nye arbeidsplasser til kommunen. Men denne aktøren trakk seg i september ut, og da ble Rindalslist plan A. De har vært hele enestående å ha med å gjøre.

— Hva mer kan du si om den opprinnelige plan A?

— Ikke annet enn at det er en ekstern aktør som kunne ha tilført oss 15-20 arbeidsplasser. Mer vil jeg ikke si, sier Heggem.

Støttet av næringslivet

Lokalt næringsliv i Rindal, med Rindal Næringsforum som koordinator, har vært en solid støtte for ordføreren for å få en ny leietaker inn i det over 10 000 kvadratmeter store næringsbygget som på 70-tallet ble oppført av Landsem Skifabrikk.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300