Partileder Bjarne Sæther forklarer dette slik:

— Mandag, dagen før saken skulle til behandling både i formannskapet og kommunestyret, hadde de fem posisjonspartiene felles gruppemøte.

— Det kom da fram opplysninger som var enda mer klargjørende enn rådmannens saksframlegg. Derfor besluttet styret i Frp å gi Per Olav Lund, som møtte i Bjørn Eidsvolls fravær, fullmakt til å stemme annerledes enn styrevedtaket, sier Sæther.

Sæther og Eidsvoll deltok i samme møte i Trondheim tirsdag kveld. Under posisjonspartienes gruppemøte i kommunestyret, hadde de sms-kontakt med Lund.

Les også: Legger inn bud på Kulør'n

— Lund mente det var kommet fram enda flere opplysninger. Derfor kunne han benytte seg av fullmakten og stemme annerledes enn vedtaket i Fremskrittspartiets styre, sier Sæther.

— Hva slags opplysninger?

— Det er snakk om ytterligere bekreftelser som fikk oss til å gå for at kjøp likevel er det riktige. Jeg vil også minne om at denne ene stemmen ikke ble utslagsgivende for utfallet av saken.

— Burde ikke Lund ha tatt ordet i møtet og klargjort Frps endrede standpunkt for resten av kommunestyret, tilhørere og presse?

— Den diskusjonen vil vi ta internt i partiet.

Per Olav Lund har i løpet av onsdag formiddag ikke vært tilgjengelig for kommentar.